Заместник-министърът на финансите на САЩ Джей Шамбо заяви в сряда, че

...
Заместник-министърът на финансите на САЩ Джей Шамбо заяви в сряда, че
Коментари Харесай

САЩ заплашват китай с целенасочени“ действия

Заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Джей Шамбо заяви в сряда, че администрацията на Байдън няма да се поколебае да предприеме целенасочени дейности против Китай , с цел да обезпечи ползите на националната сигурност на Съединени американски щати и техните съдружници, само че добави, че двете страни би трябвало да си сътрудничат по световните проблеми, предава " Ройтерс ".

В готови показания пред комисията по външни връзки на Сената на Съединени американски щати Шамбо сподели, че икономическото обособяване би било " пагубно " както за Съединени американски щати, по този начин и за Китай и съвсем невероятно за реализиране.

" Когато е належащо, ще използваме набор от принадлежности за реализиране на нашите цели за национална сигурност. Нашата съществена задача е да пазиме американския народ от опасности за националната сигурност, като в същото време ясно сигнализираме нашите позиции и планове към Китай , с цел да се намали риска от недоразумения ", сподели Шамбо, който управлява интернационалните въпроси на Министерството на финансите.

Администрацията на Байдън обмисля нови ограничавания върху изходящите частни вложения в Китай и други тревожни страни. Сенатът гласоподава с огромно болшинство във вторник в поддръжка на законодателството, което изисква от американските компании да уведомяват федералните организации за препоръчани вложения в китайски технологии като полупроводници и изкуствен интелект.

" За да бъде ясно: нито целенасочените дейности по националната сигурност, нито опитите за създаване на диверсифицирани вериги за доставки съставляват обособяване ", сподели Шамбо в квалифицираните забележки. " Ние се стремим към обективни и здрави стопански връзки, които са от изгода и за двете страни и поддържат американските служащи и предприятия. "

Министърът на финансите на Съединени американски щати  по-рано този месец и да представи същите точки на икономическите водачи на Китай, като сподели, че пътуването е сложило връзките на " по-сигурна основа ", макар че двете най-големи стопански системи в света остават в несъгласие по доста въпроси.

Шамбо сподели, че тези разлики включват възраженията на Съединени американски щати против китайските " непазарни " стопански практики и несъразмерната държавна поддръжка, която слага американските компании в неизгодно състояние. Той добави, че Съединени американски щати също са възразили против " икономическата насила " на Китай да накаже страните за дипломатически дейности посредством спиране на вноса или износа.

Той сподели, че Министерството на финансите също е обезпокоено от скорошните наказателни дейности на Китай против американски компании и контрола върху износа на сериозни минерали за полупроводници.

" Въпреки че към момента оценяваме въздействието им, тези дейности ускоряват смисъла на напъните на нашата администрация за създаване на устойчиви и диверсифицирани вериги за доставки ", добави Шамбо.

Шамбо, който пое поста върховен стопански посланик на Министерството на финансите през януари, сподели, че Съединени американски щати и Китай също би трябвало да могат да си сътрудничат по належащите световни провокации, като изменението на климата и възходящото дългово усложнение в разрастващите се страни. Ангажиментът на Министерството на финансите с Китай допринесе за някои триумфи, в това число прогрес в преструктурирането на дълга на Замбия, Гана и Шри Ланка , само че би трябвало да се направи повече, добави той.

Той също по този начин сподели , че отбраната на икономическите ползи на Съединени американски щати изисква " мощно и надеждно интернационално водачество ".

" Това изисква по-силен ангажимент със съдружници и сътрудници, изключително страните с ниски и междинни приходи " сподели той, добавяйки, че това също изисква да се подсигурява, че Международният валутен фонд и Световната банка са " съответно " финансирани.

Гарантирането, че има задоволително количество заеми с " високи стандарти ", налични за страните с ниски приходи посредством тези и други интернационалните финансови институции, ще им помогне да не станат подвластни от заеми от Китай, добави той.
 Тайван организира военни учения на основното си летище, симулирайки вражеска офанзива
Тайван организира военни учения на основното си летище, симулирайки вражеска офанзива

Симулациите се организират при положение, че Китай нападне
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР